Veri Koruma ve Gizlilik

Veri Koruma ve GDPR'nin Önemi

Veri koruma ve gizlilik yasaları Veriler artık dijital çağın “yağı” olarak görüldüğünden giderek daha önemli hale geliyor ve dijital pazarın her oyuncusu için vazgeçilmez varlıklar. Küreselleşme ve teknolojinin ilerlemesiyle, büyük teknoloji şirketleri tarafından toplanan özel ve kişisel veriler gerçek bir endişe haline gelmeye başladı, çünkü bu teknoloji şirketlerine söz konusu özel verilerin nasıl kullanılabileceği konusunda esasen ücretsiz bir geçiş hakkı verildi. Tüm bunlar, Avrupa'da gizlilik ve veri koruma yasaları için yeni bir dönemin tonunu belirleyen GDPR'nin uygulanmasıyla değişmeye başladı.

Türkiye'de Gizlilik Yasaları ve Veri Koruma

Kişisel verilerin korunması Avrupa Birliği'ne üyelik süreci nedeniyle uzun yıllar Türkiye'de tartışmalı bir konu oldu. Bunu düzeltmek için Türkiye, kişisel verilerin korunmasına ilişkin yeni bir yasa kabul etti. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Kanun), bu nedenle GDPR'nin yurt içinde etkin bir şekilde uygulanması. Bu Kanun, kişisel verilerin korunmasında çok ihtiyaç duyulan bir gelişme olarak görülmekte ve bu tür kişisel verilerin her zaman gizli tutulması için veri sahipleri, denetçiler ve işlemcilere yeni yükümlülükler getirmektedir.

Kanun'un 2. maddesi kişisel verileri “Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ilişkin tüm bilgiler”, oysa 6. madde şunu belirtir: “ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık, dernek, vakıf veya sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, mahkumiyet ve güvenlik tedbirlerine ilişkin kişisel veriler ile biyometrik ve genetik veriler veriler özel nitelikli kişisel veriler olarak kabul edilir.”. Buna göre, bu tanıma uyan her türlü veri kişisel veri olarak değerlendirileceğinden Kanunda belirtilen hükümlere uygun olarak işlenmeli ve saklanmalıdır. Kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin tanımları ve işleme yöntemleri hakkında detaylı bilgiyi yayınladığımız yazımızda bulabilirsiniz. okuyun (Ayrıca Mondaq)

Alanı veri koruma kanunu sürekli gelişen bir uygulamadır ve bu nedenle müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi, güncel ve dinamik bir yaklaşıma ihtiyaç duyar. Her şirket ve proje için kapsamlı risk değerlendirmelerinin yapılması, bunların mevzuata uygunluğunun sağlanması ve düzenleyici kurumların olası cezalarının önüne geçilmesi zorunludur. ASY LEGAL olarak müvekkillerimizin yurt içi ve yurt dışı veri koruma uyum projelerine danışmanlık yapmanın yanı sıra, ilgili veri koruma ile tam uyumlu olmaları için verilerinin toplanması, işlenmesi ve aktarılması dahil olmak üzere veri koruma ve mahremiyet ile ilgili konularda hukuki destek sağlamaktayız. düzenlemeler.

Select Language »