8 принципа за законосъобразна обработка на лични данни в Турция

Av. Ali Yurtsever LLM Обработка на лични данни и LPDP Правната среда около цифровите данни постоянно се променя и развива през годините. Общият темп на тази промяна се увеличи с прилагането на GDPR от Европа, което подтикна други държави да се адаптират към този нов набор от правила и регулации. За да сте в крак с…

Защита на личните данни в Турция

Av. Али Юрцевер LLM Закон за защита на личните данни С прилагането на Закона за защита на личните данни № 6698 („ЗЗЛД“) бяха наложени нови правила и задължения на администраторите и обработващите лични данни. Освен това ЗЗЛД предвижда сериозни парични глоби и лишаване от свобода за тези, които нарушават тези задължения. За съжаление повечето администратори/обработващи данни...

Обжалване на административни глоби

Как да обжалваме административни глоби, наложени от турския орган за защита на данните Av. Ali Yurtsever LLM С прилагането на Закона за защита на личните данни № 6698 (ЗЗЛД) и неговите подзаконови нормативни актове, Органът за защита на личните данни (DPA), натоварен да наблюдава нарушенията на задълженията по ЗЗЛД, започна да налага административни глоби на лицата и/или фирми, нарушаващи задълженията си, определени...

Търговски електронни съобщения

Търговски електронни съобщения и система за управление на съобщения Процес на регистрация Av. Ali Yurtsever LLM С влизането в сила на Закон № 6563 за регулиране на електронната търговия (Закон), предаването на търговски електронни съобщения, използвани от много компании за промоционални и рекламни цели до потребители и клиенти, е предмет на определени условия . След последните…

Трансгранични трансфери на данни в Турция и последици от решението на Съвета за защита на данните за Amazon Turkey

Av. Съветът за защита на данните на Ali Yurtsever LLM наскоро издаде ново решение и наложи глоба на Amazon Turkey с 1.100.000 XNUMX XNUMX TRL за нарушения на законодателството за защита на данните и електронната търговия, както и за незаконни трансгранични трансфери на данни, особено за трансфери на данни към неговите задгранични филиали. Продължавайки напред, решението ще има сериозни последици по отношение на трансферите на данни в Турция и за да разберем по-добре тези последици, се нуждаем...

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ В ТУРЦИЯ

I. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ ОБЩ ПРЕГЛЕД Защитата на личните данни беше спорна тема в Турция в продължение на много години, главно поради процедурите за присъединяване към Европейския съюз. Въпреки че Турция подписа и следователно е страна по Договор за Европейския съюз № 108 Конвенция за защита на лицата по отношение на автоматичното обработване на лични данни (Договор 108) …

Select Language »